Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life

By August 17, 2014eQidz

Semestern är slut och medan många andra känner ångest inför att börja jobba känner jag enbart förväntan, iver och glädje. Ett arbete ska vara lustfyllt och att sträva efter att jobba med sådant man känner passion för är enligt mig ett recept på lycka i livet. Om denna passion också innefattar att hjälpa andra människor, ja då är tillfredsställelsen störst.

Att lyssna på sitt hjärta låter klyschigt men det krävs faktiskt övning att höra sin inre röst och gå sin egen väg istället för att välja en väg som andra tycker att man borde välja. Visst kan det hända att det inte blir som man har tänkt sig med drömmen men då har man i alla fall testat, lärt sig massor på vägen och behöver inte ångra sig i efterhand.

I flera år sökte jag till Reach For Change utan att lyckas. Det var tufft att få nej 3 år i rad och efter att ha genomgått en sådan lång urvalsprocess snubbla på mållinjen. För varje gång kom jag längre och längre i både tävlingen och mina tankar. Varje motgång valde jag att se som en lärdom och gång på gång reste jag mig upp och fortsatte. Varför? För att jag lyssnade på min inre röst och det blev till slut värt mödan.

På bilden beskriver fantastiska Ronnie Schmidt RFCs urvalsprocessen som ett maratonlopp och siffrorna visar antal personer som går vidare i tävlingens olika steg. Jag känner mig så stolt över att ha klarat av detta maratonlopp och att jag inte gav upp. Idag är jag en Change Leader, arbetar med min dröm att göra livet bättre för barn genom Peppy Pals och är omringad av professionella, omtänksamma och modiga människor både inom Reach for Change, mitt team och nyvunna nätverk. Vill du också förändra ditt liv och många andras? sök till Reach For Change!

/Rosie