Första gången i Almedalen

By July 10, 2014eQidz
Reach For Change Almedalen

Reach For Change Almedalen

Almedalen var intensiv, inspirerande och lärorik men även utmattande. Jag hade tackat ja till fler aktiviteter som var helt nya för mig. Den ena dagen stod jag inför ca 70 okända människor samt en panel bestående av Northzone, Creandum, SVCA och Företagarna och pitchade på en innergård där det serverades gåslever och bubbelvin. Vi var 4 som presenterade och alla var sociala entreprenörer.  Det måste ha varit lite nytt och uppfriskande för dessa riskkapitalbolag som investerat i storheter som Spotify, iZettle och Tictail att lyssna på människor som har en högre ambition med sina företag än att bara tjäna pengar. Den otroligt fina feedback jag fick efteråt, gjorde det värt all nervösitet jag hade känt innan.

Även runda bordet diskussionen som MSI hade ordnat dagen efter var fantastisk. Jag fick berätta om hur det är att vara en social entreprenör och fick av andra lära mig definitionen av Impact investing och hur viktigt det är att mäta ”social impact”. Än en gång kände jag stor tacksamhet över att Eqidz är en del av Reach for Change och att vi får stöd och verktyg för att mäta effekterna av det vi gör för barnen.

I veckan publicerades en intervju med mig för tidningen Mamas blogg vid namn hormoner och hemorrojder. Jag har nu blivit intervjuad ett antal gånger sedan releasen av Peppy Pals och tänker inför varje ny intervju ”har jag något nytt att säga?” men faktum är att duktiga Sofia Falk ställde så bra frågor att jag faktiskt fick fram saker som även överraskade mig själv! Läs här: Mama.

/Rosie