Låt mig presentera vår doldis Erik Wonnevi, Lead Designer

By June 7, 2014eQidz, Rosie

Erik Wonnevi

Jesper och jag har ju fått en massa uppmärksamhet på sistonde men jag skulle vilja passa på att lyfta fram den som är hjärnan bakom Peppy Pals design och troligen en av de mest begåvade speldesigner i Sverige. Det var för ca 2 år sedan som jag träffade Erik och  berättade om min vision att spelifiera EQ.

Att bygga ett dataspel är lite som att  bygga ett hus från grunden. Man har en bild av sitt drömhus och har en uppfattning om planlösning, vilken stil det ska ha och vilka färger och material man vill ska ingå. Det är dock arkitekten som måste vara lyhörd och kunna tolka dina visioner ner i detalj samtidigt som denne måste komma på kreativa ideer inom rimliga ekonomiska ramar för att huset ska bli något unikt.

En speldesigner är precis denna arkitekt och Erik är en drömdesigner som designade mitt drömspel. Gång på gång lägger jag  mig i och vrider och vänder på hans design men de flesta gånger har han med säkerhet och självförtroende stått på sig och fått rätt. Trots att han är ung, har han med stor erfarenhet skapat ett verk, Peppy Pals som det ligger ofattbart många timmars research, läsning och kreativt arbete bakom. Erik är en intelligent person med ett stort hjärta och det bästa av allt är att han och jag har otroligt roligt tillsammans när vi arbetar då  jag älskar hans humor!

Fler spännande och hemliga projekt är på gång där Erik spelar huvudrollen så en sak kan jag lova er och det är att ni kommer att få se mer av Erik Wonnevi i framtiden.

/Rosie