Peppy Pals goes books

By August 31, 2014eQidz, Rosie

Natur & Kultur

Nu kan jag äntligen berätta att Peppy Pals blir barnböcker, e-böcker  och läromedel. Författaren är ingen mindre än Erik Wonnevi som jag tidigare berättat om här på bloggen. I böckerna kommer det även att finnas instruktioner till föräldrar och förskolelärare, skrivna av fantastiska Bodil Wennberg (psykolog och författare). Det är Natur & Kultur som kommer att blir vårt förlag och detta är ytterligare en kvalitetsstämpel och ett bevis på att vi har ett högkvalitativt koncept som håller både som underhållning och utbildning. Tror faktiskt att det är världsunikt att det görs böcker baserade på ett dataspelkoncept. Tack N&K och Maria Wedar för att ni vågade satsa på något nytt och modernt som förenar bokvärlden med dataspelvärlden!

Manus är inlämnat och flera på Talawa sliter just nu med illustrationer & lay out för att vi ska hinna lansera i slutet av oktober. Samtidigt börjar vårt nästa spel Peppy Pals 2 att ta form…

Önskar att jag själv hade spelet och böckerna när mina barn var små men samtidigt känns det fantastiskt att kunna erbjuda andra det verktyg som jag själv saknade som förälder. Ett verktyg som på ett lekfullt sätt inspirerar till dialog om empati, känslor och vänskap mellan vuxna & barn.

 /Rosie