TV-seriesuccén Peppy Pals blir gosedjur

De fem djurvännerna Reggy, Sammy, Kelly, Gabby och Izzy mest kända från TV-serien och appen Peppy Pals har hjälpt hundratusentals barn att sätta ord på känslor, att dela med sig och att vara en bra vän. I samarbete med Teddykompaniet blir de älskvärda djuren nu till mjuka små gosedjur som kan följa med barnen vart än de går.

Vi fastnade direkt för Peppy Pals koncept. Det stämmer väl överens med våra egna värderingar om att leken är betydande, och att känslor och beröring är två viktiga faktorer för barn. Det är viktigt att kunna kommunicera känslor med barnen på ett lekfullt sätt. Att karaktärerna är väldigt söta gjorde ju inte heller vårt beslut svårare. Vi tror oerhört mycket på Peppy Pals och ser det här som en långsiktig och viktig satsning.

Janne Andersson, VD på Teddykompaniet

Bakom de vackra berättelserna om djurvännerna finns en stark pedagogisk koppling till läran om social och emotionell intelligens (EQ). Konceptet är bland annat utvecklat tillsammans med psykolog Bodil Wennberg, mest känd för att ha introducerat “EQ-trappan” i förskolor under 80 och 90-talet.

En annan viktig del i Peppy Pals kärna är att de alltid ser barnen som förebilder. Redan från början har barn och föräldrar varit involverade i utvecklingen för att försäkra att barn kan relatera till berättelserna och ta till sig karaktärerna som sina bästa vänner. 

Peppy Pals gosedjur har länge efterfrågats av barnen som vill leka och använda sin fantasi för att skapa egna berättelser med sina djurvänner. När vi dessutom fick möjligheten att samarbeta med Teddykompaniet kändes det som ett naturligt nästa steg.

Paulina Olsson, VD på Peppy Pals

Vad som började som en idé för snart 6 år sedan har nu blivit ett fullfjädrat koncept med allt ifrån appar, böcker, filmer och sånger som förgyller barns vardag. Peppy Pals hyllades tidigt av Kinneviksbackade Reach For Change för sin samhällsnytta, och förra året meddelade företaget att de även fått med sig ingen mindre än LEGO Ventures på resan.

Våra karaktärer representerar olika personligheter precis som du och jag. De ska symbolisera att det ligger något fint i att vi alla är annorlunda, och att det handlar om att uppskatta och respektera olikheter hos varandra.

Paulina Olsson, VD på Peppy Pals

Mjukisdjuren går att hitta i allt ifrån lokala leksaksbutiker till stora e-handelsbutiker som Babyland.

gudang138 sky77 garuda138 koin138

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.