Coop satsar på AR tillsammans med barnfavoriten Peppy Pals

Våren 2020 är Coop först ut i dagligvaruhandeln med ett Augmented Reality (AR) spel i butik. Tillsammans med Peppy Pals vill Coop inspirera föräldrar och barn att laga mer mat tillsammans och göra besöken i matbutiken till en positiv upplevelse för stora och små besökare.

Samarbetet är en del av en större satsning och samtidigt en breddning av vårt långsiktiga fokus på kundupplevelse. Tillsammans med Peppy Pals vill vi hjälpa barnfamiljer till en roligare butiksupplevelse och därmed få fler barnfamiljer att handla på Coop. 

Henrik Staaf, Digital Produktchef på Coop

Bra matvanor i tidig ålder leder ofta till goda matval i vuxen ålder. Men för en förälder med småbarn kan det vara stressigt nog att komma på vad man ska laga för mat varje dag.

I den nyutvecklade appen som Peppy Pals tar fram kan barn och vuxna välja recept som är anpassade efter olika matprofiler, exempelvis vegetariskt eller fisk. Peppy Pals omtyckta djurvänner kommer genom olika lekar uppmuntra barnen att hjälpa till med handlingen i butik och matlagningen väl hemma. Appen kommer dessutom använda innovativ AR-teknik som gör butiksupplevelsen ännu roligare och engagerande för barn.

Peppy Pals har sedan 2014 arbetat aktivt med att skapa innovativa produkter där barn genom lek får lära sig om känslor, samarbete och självkänsla. När barn deltar i att handla och laga mat tillsammans stärks deras självkänsla och även viljan att utforska nya smaker och maträtter.

Att barn ska må bra både fysiskt och mentalt är vårt största fokus på Peppy Pals. Vi är därför oerhört stolta över att få kroka arm med Coop och deras aktiva arbete med att värna om barnfamiljers hälsa. Utöver ökad matglädje och positiva upplevelser vill vi också skapa ännu fler tillfällen för kvalitetstid mellan barn och föräldrar.

Paulina Olsson, VD på Peppy Pals
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.