Denna veckan har vi på utvecklarsidan tagit oss tid att städa upp våran pipeline strukturera upp och skapa back ups. När man är en startup små budgets och snäva deadlines så har man sällan tid för det ack så viktiga underhållsarbetet så det kan snabbt bli en härva av diverse projekt, sido och sub-projekt.

Men denna vecka har vi inte bara ordnat med back ups som ligger på 3 externa hårddiskar och en dator(server) som nu är utspridda hemma hos 4 utvecklare utan även rensat, städat, byggt om och skrotat datorer. En till grej man inte hinner reflektera över efter 4 snabba år med full gas framåt är att hårdvaran börjar bli daterad och även detta slöar  i slutändan ner utvecklingen. Tex börjar datorer och program krasha utan förvarning och frustrationen och arbetsförlusten ökar. Så nu har vi tagit oss tid att pga knappa resurser plocka ut hårdvara ur vissa datorer för att kunna maxat ett fåtal datorer och slänga resten på tippen.

Nu klarar vi oss ett tag till men kommer snart antagligen behöva köpa och byta ut mer hårdvara eller helt och hållet skrota “hemmabyggena” och köpa färdiga datorer. Man inser snabbt hur frustrerande det även kan vara att bygga datorer då det ofta blir helt oförklarliga fel och man riskerar att elektronik kortsluts och brinner up. Ja det är helt enkelt ett gamble som man måste ta när man har knappa resurser men har man råd är helt klart fabriksbyggda datorer med färdiga system och support att föredra.

 

huge-15-76403