Vi är så otroligt glada över lanseringen av vår guide till föräldrar som handlar om enkla 1-minutstips om Emotionell intelligence i föräldraskap – One minute Peppy Parenting! Vi gör detta i samarbete med vår eminenta EQ psykolog Bodil Wennberg som bidrar med tips på aktiviteter man kan göra tillsammans med sina barn för att på lekfulla sätt inspirera till samtal.

Detta är precis vad jag själv saknade som förälder och har alltid dröm om. Jag minns att jag tyckte att min kvalitetstid med barnen krympte mer och mer i takt med att de hade många fritidsaktiviteter. I vardagen hann vi i princip med att hämta från skolan, handla, laga mat, göra läxor och sedan läggning. När jag väl ville prata med barnen om t ex empati blev det liksom inte så lekfullt och fantasin räckte inte till.

Det ständiga dåliga samvetet som vi föräldrar bär på. Alla vill vara bra föräldrar och även om jag läste ofta om föräldraskap så fanns det ingen bro mellan mig och mina barn där vi på ett lekfullt sätt kunde samtala om livets viktigaste frågor som vänskap, empati, konflikthantering, utanförskap, känslor etc. Det var därför jag grundade Peppy Pals och nu alltså även Peppy Parenting.

Inga ursäkter nu…alla har en minut per dag över för att skapa magi tillsammans med sina barn!

Länkar här till den senaste forskningen där hjärnforskare har kommit fram till 4 saker som gör oss lyckliga:

1-Fråga dig själv vad du är tacksam över

2-Namnge dina känslor

3- Fatta beslut som är “good enough”

4-Kramas!

Tänk att det är så otroligt enkelt!