Igår var det dags för “Change Leader day” som Reach For Change arrangerar 2 gånger per år. Det är som en lyxdag då man kan tillåta sig själv att bli inspirerad av personer utifrån och även av varandra. Att tillåta sig själv att inte arbeta under en hel dag och faktiskt få tid att reflektera och ta intryck utifrån. Vi fick lyssna på Anders Borg som under sin föreläsning gav en positiv bild av världsekonomin och pratade om minskad fattigdom. Jag tyckte att det var ganska skönt att höra detta särskilt med tanke på allt eländigt som händer i världen just nu. Underbart med statistik som ändå visar ljusa siffror!

fullsizerender

Sedan var vi några som fick avvika för att delta på lunch med Finansborgarråd Karin Wanngård där temat för diskussioner var Social entreprenörskap. Det var roligt att arrangören hade lyckats samla majoriteten av alla Impact investerare och även några sociala entreprenörer som fick vara med och ge sin syn på det hela.

Det som konstaterades överlag var att entreprenörerna tyckte att det är hårt slit och ett otacksamt arbete som man har gett sig in på och att det är brist på kapital. Impact investerarna menade på att då det är så få aktörer där ute som uttryckligen vill investera i sociala företag borde de alla samarbeta.

Min åsikt: Peppy Pals hade antagligen inte funnits om vi inte hade fått stöd från Reach For Change och statliga Almi. Dock borde staten öronmärka pengar som enbart får investeras i sociala företag. Det är dags att ta social hållbarhet på allvar och stötta människor och företag som sliter dag och natt för att skapa ett hållbart samhälle; ekologiskt, ekonomiskt och socialt.

img_2052