fbpx

Vi fick äran att delta i Tekniska Museets Megahelg för spel för några veckor sedan och bland alla robotar, maskiner och VR spel kunde vi inte ens drömma om att vi skulle få så många barn och familjer som besökte vår monter i Innovationslabbet. Ca 200 barn och familjer kom till oss för att delta i tävlingen “Bli Peppy Pals nästa speldesigner”. Det var tänkt att vi skulle ha en 2 timmar lång workshop men pga stort intresse blev den nästan 4 timmar lång!

Barnen fick komma in i Peppy Pals världen och lära sig om speldesign och animationer. Alla barn fick designa sitt eget Peppy Pals-scenario och tävla om att vinna att vi skapar scenarion baserat på deras spelidé. För oss är det otroligt viktigt att barnen är med i skapandeprocessen och att de får delta i produktutvecklingen. Vi vill inte pracka något på de från vuxenvärlden utan vill lyssna noga på barnens alla kloka tankar.

Vi ordnade även roliga aktiviteter kring att lära känna sig själv och sina känslor bättre genom att identifiera sin känsla för dagen och sätta upp den på vår berömda känsloträd. Alla som ville kunde också bara sitta ner en stund, titta på Peppy Pals filmer och reflektera.

Det roligaste av allt var efteråt när vi fick läsa alla idéer vi hade fått in från barnen. Det märks att barnen ville ha scenarion kring hur man är en bra vän, att känna sig utanför, att inte bli bjuden på kalas, att bli missförstådd etc.

På vårt Instagramkonto kommer vi att presentera några av barnens idéer under ett par vekcor:)