Våra karaktärer

Peppy Pals karaktärer är sex könsneutrala djur som precis som du och dina vänner har unika personligheter och egenskaper. Det gör att barnen kan känna igen sig och relatera bättre till sina djurvänner. 

Katten Kelly

“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That’s why it’s called the present”

Kelly är en väldigt stolt och cool katt som sällan visar sina känslor för andra. Eftersom Kelly gillar att spendera mycket tid för sig själv kan det ibland upplevas som att Kelly inte gillar de andra vännerna, men det är bara sån Kelly är. Som tur är vet vännerna detta och är alltid glada när Kelly dyker upp för att leka. 

Ugglan Izzy

“I try not to laugh at my own jokes but we all know I’m hilarious”

Med starka åsikter och dålig humor vill Izzy ofta ha det på sitt sätt. Det gör å ena sidan att Izzy inte håller med sina vänner alltid, men du kan å andra sidan vara säker på att ni har roligt när den här underliga ugglan är med. Precis som du och jag är olika, bidrar Izzy med sina vishet och alla djuren uppskattar verkligen att ha en sådan klok vän i gänget.

Hästen Sammy

When life gives you lemons, make lemonade”

Sammy gillar sällan att vara i centrum utan brukar vara lite tystlåten och luta sig tillbaka. Att vara lite introvert gör också att Sammy ibland upplevs som tankspridd, men precis som med alla personer så kan skenet bedra. Sammy är en väldigt diplomatisk vän som lyssnar empatisk och skulle alltid ställa upp för sina vänner.

Hunden Reggy

“At the end of the day, your feet should be dirty, your hair messy and your eyes sparkling”

Hunden Reggy är en nyfiken och lojal kompis som älskar äventyr och att testa nya saker. Ibland tänker Reggy sig inte för, vilket gör att vännerna hamnar i svåra, ibland läskiga, situationer. Den här välmenande hunden påminner oss ständigt om att “du lever som du lär”. 

Kaninen Gabby

Get out of your head and get into your heart. Think less, feel more”

Gabby är ibland lite blyg och mer känslig än de andra vännerna och har lätt för att gråta. Å andra sidan har Gabby ett gott hjärta och är ofta den första som märker om något är fel. Att visa starka känslor har också sin fördel då Gabbys värme och glädje håller ihop gruppen. Och när man tänker efter, varför har vi känslor om vi inte kan visa de för varandra?

Krabban Cory

“Life is too short to be serious all the time. So if you can’t laugh at yourself, call me and I’ll laugh at you”

Corys otroliga humor leder vännerna närmre varandra. Det ständiga skämtandet och retandet gör dock att andra ibland får ett dåligt första intryck och uppfattar Cory som känslomässigt omogen. Men även om denna krabba ibland går lite för långt, lyckas Cory hålla sig ödmjuk.

Peppy Pals berättelser slutar alltid positivt. Genomgående i våra berättelser är att vi vill visa barn att en snäll och empatisk kompis gör sina vänner glada och bidrar till en god gemenskap. Precis som det är i verkliga livet.

Våra sagor

I varje saga, oavsett om det är i spelet, böckerna eller filmerna, stöter karaktärerna på vanliga händelser som behandlar olika sociala situationer. Hur kan man samarbeta för att lösa ett problem? Varför ska man dela med sig? Vad kan man göra om någon blir ledsen? I Peppy Pals finns det inga pekpinnar, utan barnen får istället se effekten av karaktärernas olika handlingar och perspektiv samt hur det påverkar deras egna och andras känslor. På så sätt ges barnen möjlighet att utifrån händelserna fatta väl övervägda beslut i verkliga livet.

Min son säger att djuren är söta. Han kan härma situationer och kopplar det sedan till goda handlingar i det verkliga livet.

Evelina Björkegren

Skapar samtal

Till varje berättelse finns det frågor som föräldrar kan använda sig av för att skapa samtal om ämnen som annars kan kännas svåra och komplexa för barn. Ibland, speciellt efter en godnattsaga, kan det också vara svårt att själv hitta inspiration som förälder och därför har vi gjort det enkelt för dig. Känslan att prata om personliga frågor med ditt barn är något utöver det vanliga och skapar dessutom en starkare samhörighet mellan er. Kvalitetstid för hela familjen.

gudang138 sky77 garuda138 koin138

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.