Varför spel?

Vi på Peppy Pals använder spelets kraft till någonting positivt och satsar på kvalitativ skärmtid. I spelens värld utmanar vi barnen att öva på sina sociala och emotionella färdigheter. Med med hjälp av visuella berättelser får barnen med sig konkreta lärdomar som de kan använda i livet. 

Våra spel är korta och lugna berättelser som är designade för att göra det enkelt för dig och ditt barn att växla mellan spelet på skärmen och ert samtal i soffan. Varje berättelse bjuder in till samtal om djurens känslor och vad som egentligen hände i spelet innan ni tillsammans återvänder till Peppy Pals digitala värld och nästa berättelse. 

Bra och dålig skärmtid

Skärmtid för barn är ett omtalat ämne idag. Sedan starten av Peppy Pals har skärmtid varit en viktig fråga för oss och vi har valt att aktivt ta ansvar. 

Vi rekommenderar dig som förälder att ställa dig några kontrollfrågor innan du placerar ditt barn framför skärmen. Precis som du gör när du väljer vilken bok du och ditt barn ska läsa. 

  • Har appen ett innehåll som du känner dig bekväm med och vill att ditt barn ska interagera med? 
  • Finns det möjligheter för dig som föräldrar att sitta med och delta? 

Vad säger forskning?

Studier visar att det finns många positiva aspekter av att använda interaktiv media som spel eller filmer. Till exempel kan det leda till en djupare inlärning och ge starkare minnesbilder för barn. Viktigt är bara att göra det med rätt innehåll och i lagom utsträckning.

Generella råd säger att barn under två år helst inte ska ha någon, eller väldigt begränsad skärmtid. Peppy Pals appar och filmer är därför anpassade till barn över två år. 

gudang138 sky77 garuda138 koin138

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.