Spelbranschen är fortfarande väldigt ung och har växt sig otroligt stor ofattbart snabbt. På många håll är den i barnstadiet särskilt överlag när det kommer till hur den ser på arbetsförhållanden och företagskultur. När min utbildning inom speldesign började nå sitt slut och det blev dags att blicka ut mot arbetsmarknaden i form av praktik slog det mig att det inte fanns ett enda större spelbolag som intresserade mig. Jag hade då redan, löst, börjat spåna på att starta en egen studio med vår lead designer Erik Wonnevi, men det var som sagt väldigt löst och kändes som ett omöjligt projekt att föra samman de vi ville jobba med för att överhuvudtaget kunna starta en fullt funktionsduglig spelstudio. Vad har vi att erbjuda förutom världens svåraste utmaning kontra alla trygga praktikplatser där ute på storbolagen?

Det visade sig att vi faktiskt hade något att erbjuda, att vi inte var ensamma om att vilja vara en del av förändringen och motpolen som redan börjat växa sig stark inom spelbranschen, nämligen indiescenen. En scen som visar att det går att både ha en bra arbetsmiljö och tjäna pengar på spel som både berör på djupet, utmanar normer och tar samhällskritiska och sociala ställningstaganden.

Sakta men säkert föll de bitar på plats som kom att forma Talawa Games. En spelstudio som ägs av alla anställda, allt delas lika, allas jobb värderas lika, vi arbetar vanliga arbetstider för att främja kreativiteten och har viljan och styrkan att bevisa svenska kultureliten och alla skeptiker fel när det kommer till kraften bakom interaktion och att spel både kan beröra på djupet och göra nytta så som vilken bra bok, film eller låt som helst.

När fantastiska Rosie ramlade in i våra liv kändes det inte annat än ödet att vi skulle fullborda hennes dröm tillsammans och vi är nu otroligt stolta över att dela denna dröm under namnet Eqidz. Vi är väldigt spända, nervösa och stolta över att numera också vara en del av “Reach For Change“-familjen och att inom en snar framtid kunna dela med oss av första steget på en lång resa i form av Peppy Pals.