fbpx

Vinnovas beskrivning av sin verksamhet är verkligen mitt i prick: “Stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta” Ett löfte som Vinnova håller. Vi är extremt glada över att ha beviljats medel för att göra arbetet med värdegrund, likabehandling och Emotionell Intelligens digitalt och enklare att följa upp. Peppy Webb kommer att utbilda och certifiera lärare och föräldrar i EQ med fokus på deras relation till barnen. Den bästa julklapp vi kunde få!

Den 3/12 hade vi lanseringsfest för vår nya bokapp Peppy PalsSammy hjälper till” ihop med fantastiska SEB på deras nyöppnade kontor på Stureplan. Angående böcker, på tio år har andelen föräldrar som dagligen läser för sina barn minskat från 70 till 35 procent. Det är väldigt synd att högläsningen gått ner så mycket för det är en väldigt meningsfull och mysig aktivitet med många långsiktiga fördelar. Bokläsning har också visat sig förbättra ens empatiska förmåga.

”Om du vill att dina barn ska bli kloka, läs sagor för dem. Om du vill att de ska bli ännu klokare, läs ännu fler sagor för dem.” Albert Einsteins

Nedan några bilder från lanseringseventet:

seb-lansering

seb-lansering1